Jan

Algol-60 was de eerste programmeertaal die ik leerde. We hadden geen fullscreen editors. We gebruikten ponskaarten en papierterminals om code te schrijven. Dat was in de tweede helft van de zeventiger jaren.

Inmiddels is het veertig jaar later. Mijn mobieltje kan meer dan de zaalgrote mainframe computer van de universiteit van toen. Inmiddels heb ik geprogrammeerd in heel wat programmeertalen: Algol-60, Pascal, APL, Lisp, Prolog, Basic, Cobol, Forth, Assembler, C, C++, C#, F#, Javascript, Haskell.
Ik had contact met andere programmeurs via Fidonet en BBS-systemen. En toen kwam CompuServe. Wauw… er ging een wereld open!
Vandaag de dag googelen we simpleweg alle vragen die we hebben. En we copy-pasten heel wat code van GitHub, CodeProject, SoureForge, CodeGuru en dergelijke websites. Ik wel in elk geval. Ik ben een grootgebruiker van alle code die online te vinden is. Open Source is een prachtig concept. Ik kan voortbouwen op ideĆ«en van anderen, of anderen verbeteren code die ik heb gepubliceerd. 

Waarom een drietalige website? Omdat het kan. En omdat ik het leuk vind om naast programmeertalen ook de de gewone talen te bestuderen.