Ga naar inhoud

Lezingen

Voor mijn werk heb ik geregeld demonstraties en presentaties gegeven. Altijd leuk om te doen.

Begin 2023 ben ik begonnen met het geven van presentaties over kunstmatige intelligentie en ChatGPT. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme voor AI over te brengen. Ook vind ik het leuk om ingewikkelde onderwerpen aan een niet-technisch publiek uit te leggen. Wat is dat nou eigenlijk, zo'n neuraal netwerk? Iets om bang voor te zijn, of niet?

De uitdaging hierbij is om actueel te blijven. De ontwikkelingen gaan zo hard dat de lezing die ik vandaag geef morgen alweer achterhaald kan zijn.

Heeft u interesse in een lezing over AI en/of ChatGPT, stuur me dan een bericht. Ook een presentatie over andere onderwerpen op het gebied van computers en automatisering is bespreekbaar.

Overzicht van lezingen

Datum Taal Titel en link Beschrijving
22 maart 2024 🇳🇱 ChatGPT en Kunstmatige Intelligentie eenvoudig uitgelegd Lezing voor Pioniersgroep Wijdemeren. ChatGPT en Kunstmatige Intelligentie, wat is dat, en hoe werkt het eigenlijk? Uitgelegd en gedemonstreerd op een manier dat iedereen het begrijpt.
12 febr 2024 🇬🇧 ChatGPT and GitHub Copilot, A Year Later Follow-up presentatie op de Visma Talk van een jaar geleden. Wat is er sindsdien veranderd? Met live demo's van ChatGPT en GitHub Copilot.
16 okt 2023 🇳🇱 Kunstmatige intelligentie en ChatGPT Lezing voor de Amsterdamse Beurs Brand Sociëteit, waarin ik de achtergrond en geschiedenis van AI uitleg, en de laatste stand van zaken demonstreer.
15 sept 2023 🇬🇧 Onboarding Appical to AI Presentatie voor Visma-bedrijf Appical, interactieve sessie met kwis-vragen.
18 aug 2023 🇳🇱 Kunstmatige intelligentie en ChatGPT Lezing voor Probus in Hilversum, waarin ik uitleg wat kunstmatige intelligentie is, toegelicht met voorbeelden van DALL-E en ChatGPT.
22 juni 2023 🇬🇧 Utilizing ChatGPT for Development Work: Opportunities and Pitfalls Online presentatie voor Visma Tech Portugal tijdens een Tech Meetup in Porto. Ik heb kort uitgelegd hoe neurale netwerken werken, en daarna de sterke en zwakke punten laten zien van ChatGPT als je het gebruikt voor programmeerwerk. Ik heb de sessie interactief gemaakt door tussendoor een online quiz te doen.
21 juni 2023 🇬🇧 AI in just 10 minutes Deel van een interne sessie bij Onguard, waarin ik in tien minuten de historie van kunstmatige intelligentie, neurale netwerken en generatieve AI uitleg. Daarna dook collega Luc Geniar in ChatGPT. Hij liet zien hoe het werkt, en wat de verschillen zijn tussen GPT3.5 en GPT4. We hebben ook tips&tricks gegeven hoe ChatGPT zo optimaal mogelijk te gebruiken.
20 juni 2023 🇳🇱 Kunstmatige intelligentie en ChatGPT video Lezing voor de Amsterdamse Beursclub waarin ik uitleg wat kunstmatige intelligentie is, toegelicht met voorbeelden van DALL-E en ChatGPT.
18 april 2023 🇳🇱 ChatGPT, the Brilliance and the Blunders Lezing voor departement Het Gooi van 'De Maatschappij'. Ik heb uitgelegd wat kunstmatige intelligentie is, en dat geïllustreerd met voorbeelden van DALL-E en ChatGPT.
16 maart 2023 🇬🇧 How to use ChatGPT and GitHub Copilot for software development

Visma Talk samen met Christoffer Øhrstrøm
Hoe kunnen deze tools het werk van software-ontwikkelaars verbeteren? Wat zijn de sterke en zwakke punten, hoe gebruik je ze verantwoord?

Als je bij Visma werkt, dan kun je de slides en de opname hier vinden.