Croc: bestanden overzetten tussen twee systemen

Als je op een remote systeem werkt komt het geregeld voor dat je een bestand van je lokale computer wilt overhalen. En hoe vaak gebeurt het niet dat je een bestand wilt kopiëren naar een collega?

Uiteraard ken je tools als scp of winscp. Of als je Remote Desktop voor Windows gebruikt, dan is het soms mogelijk om bestanden naar die desktop te slepen. Maar voor elke remote verbinding waarmee je werkt, moet je weten welke manieren er zijn om bestanden over te zetten.

Daarom gebruik ik zo graag de Croc utility. Croc werkt op elk systeem dat verbonden is met het internet, of het nu achter een firewall zit of niet. Het werkt ook op alle operating systemen, Windows, Mac, Linux. Het maakt ook niet uit hoe groot de bestanden zijn, en hetw erkt ook op hele folders. Het enige wat je nodig hebt is de bevoegdheid om croc op beide systemen te installeren.

Ik hoef me niet meer druk te maken over welke mogelijkheden er zijn om bestanden over te zetten. Ik heb croc. Ik gebruik het thuis om bestanden tussen twee laptops over te zetten. Ik gebruik het op het werk om bestanden naar de cloud te sturen, of tussen twee systemen in de cloud.

Op het systeem waar het bestand versturen wilt typ je: croc <filename>

Het antwoord is: On the other computer run croc 3103-magnet-person-mental (iedere keer een andere code natuurlijk)

Vervolgens tik je braaf dat commando op het andere systeem: croc 3103-magnet-person-mental

Dat is alles. Zo eenvoudig is het om bestanden of folder van welke grootte dan ook over te zetten tussen twee systemen. Simpel!

Instructies en verdere informatie vind je op https://github.com/schollz/croc.

Wacht!

Online woordenboeken zijn erg handig als je even een vertaling van een worrd wilt nakijken. Natuurlijk moet je altijd voorzichting zijn, en niet letterlijk woord voor woord vertalen. Daarom is het fijn dat veel online woordenboeken ook voorbeeldzinnen toevoegen. Zodat je kunt zien hoe bepaalde woorden in verschillende contexten vertaald worden.

Soms heb je die voorbeeldzinnen echt nodig om de juiste vertaling te vinden. Bijvoorbeeld als je het Nederlandse woord ‘wacht’ in het Engels wilt vertalen.

https://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/NL/EN/wacht

Scroll halverwege naar beneden voor de voorbeeldzinnen.

Kap-sa-lon

Een kapsalon is een salon waar gekapt wordt. Dat is duidelijk. Maar ik hoor mijzelf vaak de klemtoon op de laatste lettergreep leggen: kapsa-lón.

Is dat een vreemde tik van mij alleen? Of gebeurt het vaker?

Vandaar dit onderzoekje. Hoe spreek jij het uit?

View Results

Laden ... Laden ...